چه تجهیزات و عناصری برای کشت زعفران نیاز است؟

آنچه در آخرین مطلب از سری آموزشهای جذاب کاشت و پرورش زعفران به شما آموختیم جدیدترین لیست قیمت بذر، پیاز و خود زعفران در ایران بود. در این مقاله می خواهیم به معرفی تجهیزات لازم برای کاشت و پرورش زعفران بپردازیم.

مقدمه:

زعفران جزو گیاهان باارزش از سری محصولات کشاورزی است که کاشت و پرورش آن به مراقبت های جدی و اساسی نیاز دارد. فاکتورهای مختلفی در میزان موفقیت و برداشت بیشتر محصول زعفران مؤثرند که در مطالب قبلی به تفصیل در مورد آنها توضیح دادیم. حال می خواهیم ببینیم که برای کاشت این طلای سرخ به چه وسایل و تجهیزاتی نیاز است.

 

 

معرفی عناصر و تجهیزات لازم برای کشت زعفران:

  • زمین و خاک
  • نور کافی
  • آب و وسایل آبیاری
  • پیاز زعفران
  • کود مخصوص
  • تجهیزلت لازم برای سمپاشی بمنظور دفع آفات
  • عملیات وجین و مبارزه با علف های هرز
  • استفاده از مه پاش و کولر آبی( درصورت کشت گلخانه ای زعفران)
  • دستگاه یا نیروی انسانی جهت برداشت محصول

۱- پیاز زعفران

پیاز زعفران: پیازهای جوان پوسته‌ای قهوه‌ای رنگ دارند ولی پیازهای مادر چند پوسته دارند، پوسته رویی پرزدار و مغز پیاز سفید و شیرین و قطر آن بین سه تا پنج سانتی‌متر است. تفاوت پیاز خوراکی و پیاز زعفران این است که پیاز خوراکی دارای برچه‌هایی است ولی پیاز زعفران یک تکه و توپر است. شما از فروشگاه های معتبر مانند فروشگاه زعفران اصل قائنات می توانید پیاز زعفران را خریداری نمایید. فروشگاه زعفران ممتاز قائنات در خراسان جنوبی، منطقه قائنات، فعالیت می‌ کند. خراسان جنوبی بزرگترین مرکز تولید زعفران مرغوب کشور می باشد.

پیاز-زعفران

این گیاه تنها ۳ بار در سال – مهر‌ماه (قبل از محصول‌دهی) و اوایل آذرماه (در پایان محصول‌دهی) – به آب نیاز دارد و تا بهار، آب باران و برف برای آن کافی است اگر بارندگی باشد. کاشت، داشت و برداشت آن فرصت‌های فراوان شغلی به وجود می‌آورد،حمل و نقل آن گران تمام نمی‌شود و توان ارزآوری دارد.

۲- خاک و زمین مناسب

برای اینکه پیاز زعفران هر چه بهتر رشد کند و درنهایت محصول خوبی از زعفران خود برداشت کنید، از زمین حاصلخیز و زه کشی شده به جای زمین شور و فقیر استفاده کنید، در نظر داشته باشید که این زمین باید بدون درخت و سایبان کوه باشد و مواد تشکیل دهنده این خاک ترکیبی از شن، رس، لیمونی و لومی باشد. حتماباید این زمین آهک دار باشد و میزان PH آن هم بین عدد ۷ و ۹۸ باشد. باز هم تأکید می کنیم این زمین باید مرطوب، اسیدی، شور و بدون مواد مغذی باشد.

۳- پاک کردن زمین ازعلف های هرز

علف های هرز از طریق رقابت با گیاه زعفران از نظر آب و مواد غذایی و نور خورشید سبب کاهش محصول می شود علاوه بر این ممکن است در مراحل کاشت و برداشت زعفران مزاحمت های ایجاد و میزبان تعدادی از بیماریها و ات و بخصوص نماتد باشد. وجین مزرعه رد ر موقع که علف های هرز رشد کردند ضروری است در مزارع زعفران اولین وجین بعد از آبیاری دوم انجام و این وجین باعث از بین رفتن علفهای هرز زعفران می گردد. بطور معمول اولین وجین زعفران بعد از برداشت گلها و دومین آن در صورت وم به فاصله در حدود یک ماه قبل از آب سوم انجام می شود. در مورد مبارزه شیمیایی با علف های مزرعه باید توجه کرد که چون اثر این علف کش ها بر روی گیاه آزمایش نشده لذا باید حتی الامکان به هنگام رشد بوته های زعفران از مصرف علف کش های شیمیایی خودداری شود.

علف-هرز

۴- کود و وسایل لازم برای کود دهی

برای اینکه گیاهان بطور طبیعی رشد نموده و به زندگی خود ادامه دهند به مواد غذائی فراوان و کافی احتیاج دارند که البته زعفران نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست. مواد غدائی مورد نیاز ضروری گیاهان عبارتند از:

  • کربن (c), اکسیژن (o) و هیدروژن (H).
  • ازت (N ), فسفر (P), پتاس (K), گوگرد (S) و منیزیم (Mg)
  • آهن (Fe), منگنز (Mm), روی (Zn), مس (Cu), بر (B), مولیبدن (Mo).

سه ماده غذائی اول یعنی کربن, اکسیژن و هیدروژن از طریق هوا و آب تأمین می شود, و کربن را گیاهان توسط برگ های خود به صورت اندیرید کربینک جذب می نمایند. بعداً در برگها بوسیله عمل فتوسنتز و تغییرات دیگری که انجام می شود کربن و اکسیژن و هیدروژن با هم ترکیب و مواد قندی – نشاسته- سلوی- پروتئینی و سایر مواد آلی و مرکب را که برای رشد گیاه ضروری است تولید می کنند و این عناصر حیاطی ۸۰ تا ۹۰ در صد وزن خشک گیاه را تشکیل می دهند.

۵- آب و آبیاری

در این مرحله به لوله، اتصالات  نیاز خواهید داشت. پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریورماه طول می کشد حدود۱۵-۱۰ روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می نمایند. در نقاط مختلف خراسان بسته به وضعیت آب و هوائی منطقه از اواسط مهرماه تا دهه اول آبان ماه آبیاری زعفران شروع می شود. با توجه به اینکه گل کردن زعفران تا حدودی تابع آب اولیه می باشد لذا برای اینکه برداشت زعفران مواجه با اشکال نشود آب اول را در بین قطعات با فاصله چند روز تقسیم می کنند تا بدین وسیله اوج گل دهی قطعات با یکدیگر همزمان نباشد. آب اول زعفران خیلی مهم است و تمام نقاط زمین باید بطور کافی و یکنواخت آب بخورد تا گلهای یک قطعه با هم و همزمان بیرون آیند بعد از گاورو شدن مزرعه برای سله شکنی از کج بیل و چهار شاخ فی یا گاوآهن ایرانی با عمق کم استفاده می شود و متعاقب آن زمین را ماله می کشند. سله شکستن زمین باعث می شود که جوانه های گل با سهولت بیشتری از خاک بیرون آمده و رشد قوی و رشد قوی و مطلوبی داشته باشند . پس از آبیاری اول به فاصله ۱۵-۲۰ روز بعد از آن اولین گلهای زعفران ظاهر می شوند بدیهی است که مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نمی دهد. از اوایل فروردین تا زمانیکه رنگ برگها به زردی مایل شود هر ۱۲-۶ روز یکبار آبیاری انجام می شود.

zafferano

۶- سله شکنی

سله شکنی بعد از آبیاری اول انجام می شود بنحوی که پیازها صدمه نبیند بهترین وسیله سله شکنی کج بیل و بیل شیاردار و گاوآهن ایرانی وکولتیواتر است. سله شکنی باعث میشود که گلها به آسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد در مواقعی که زارع نتوانسته باشد به زمین خود کود دهد قبل از انجام آبیاری می توان کود لازم را در سطح خاک پخش نموده و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود و بعد از این عمل که در واقع حکم سله شکنی را دارد جهت هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازها زمین را ماله میکشند.

سله-شکنی1

همچنین بخوانید: بهترین زعفران چیست و قیمت یک مثقال زعفران چقدر است؟ (جدیدترین قیمت)

۷- سمپاشی و تجهیزات لازم برای اینکار

سمپاشی گیاه زعفران به دو منظور دفع علف های هرز و دفع آفات این گیاه انجام می شود.

سمپاشی

سخنی با مخاطبان: قبل از اینکه هرگونه اقدامی در زمینه کاشت زعفران انجام دهید حتماً با مشاورین مجرب و متخصصان با تجربه در این زمینه م کنید تا با آگاهی هرچه بیشتر اینکار را شروع کنید و موفقیت شما قطعی باشد. چنانچه سؤالی در خصوص موضوع مقاله دارید در بخش نظرات از ما بپرسید تا پاسخ دهیم.

نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی

10 فروشگاه اینترنتی برتر سال

کشت زعفران گلخانه ای

زعفران ,زمین ,های ,آب ,پیاز ,آبیاری ,می شود ,بعد از ,پیاز زعفران ,سله شکنی ,انجام می

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلودی|دانلود رایگان محتوا و رسانه رسا دکل|نصاب دکل|دکل مهاری|فروش دکل|دکل|نصب دکل|نصاب دکل مهاری|متعلقات دکل مرکز شنوایی و سمعک در کرج مهرگان سمعک جایی برای نوشتن Attraction دانلود جدیدترین آهنگ روز کار و فناوری هشتم معرفی مقاصد دیدنی و مناطق توریستی ایران معرفی فروشگاه اینترنتی سی دی نقش